Geplaatst op woensdag 26 januari 2022 @ 16:19 , 101 keer bekeken
Quiche met broccoli en spinazie lunch
Bereidingswijze:
. 1 vel vegan bladerdeeg
. 250 gram verse spinazie
. 1 broccoli, middelgroot
, 1 teentje knoflook
. 1 blok tofu, ongeveer 350 gram
. 4 theelepels currykruiden
. 2 theelepels kurkuma
. 2 eetlepels ongezoete amandelmelk
. 2 eetlepels citroensap
. peper en zout, eventueel kala namak
Bereiding:
. Verwarm de oven voor op 200 graden.
. Stoom de broccolie gaar tot je met de vork vlotjes in kan prikken.
. Bak de spinazie in een pan met olijfolie en knoflook.
. Kruid af met peper en zout.
. Mix de tofu, currykruiden, kurkuma, amandelmelk, citroensap, peper en zout in een blender tot een glad mengsel.
. Tip: Gebruik kala namak om de smaak van ei te krijgen.
. Leg het bladerdeeg in een met bakpapier beklede taartvorm.
. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
. Meng het tofumengsel met de spinazie en broccolie en stort dit mengsel in de taartvorm.
. Bak de quiche ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven.
. Serveer warm of koud met een salade.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Wat is dit?
Of maak zelf een Clubs account aan: