Quiche met broccoli en spinazie (vegan)

Geplaatst op woensdag 26 januari 2022 @ 16:19 , 101 keer bekeken

Quiche met broccoli en spinazie                     lunch 

 

Bereidingswijze:

. 1 vel vegan bladerdeeg

. 250 gram verse spinazie

. 1 broccoli, middelgroot

, 1 teentje knoflook

. 1 blok tofu, ongeveer 350 gram

. 4 theelepels currykruiden

. 2 theelepels kurkuma 

. 2 eetlepels ongezoete amandelmelk

. 2 eetlepels citroensap

. peper en zout, eventueel kala namak

 

Bereiding:

. Verwarm de oven voor op 200 graden.

. Stoom de broccolie gaar tot je met de vork vlotjes in kan prikken.

. Bak de spinazie in een pan met olijfolie en knoflook.

. Kruid af met peper en zout.

. Mix de tofu, currykruiden, kurkuma, amandelmelk, citroensap, peper en zout in een blender tot een  glad mengsel.

. Tip: Gebruik kala namak om de smaak van ei te krijgen.

. Leg het bladerdeeg in een met bakpapier beklede taartvorm.

. Prik gaatjes in het deeg met een vork.

. Meng het tofumengsel met de spinazie en broccolie en stort dit mengsel in de taartvorm.

. Bak de quiche ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven.

. Serveer warm of koud met een salade.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: