Bonenstoof met volkorenwraps (vegan)

Geplaatst op woensdag 05 januari 2022 @ 14:34 , 103 keer bekeken

Bonenstoof met volkorenwraps             4 personen    extra nodig - bakpapier en staafmixer 

 

Ingrediënten:

. 4 paprika's

. 4 tenen knoflook

. 2 rode uien

. 1 rode peper

. 75 gram ongebrande amandelen

. 400 gram gepelde tomaten in blik

.  2 eetlepels milde olijfolie

. 400 gram limabonen in blik

. 4 takjes versr tijm

. 180 gram tofu rulstukjes naturel

. 3 eetlepels gemalen komijn

. 1 theelepel gerookte paprikapoeder

. 400 gram spinazie

. 4 tortillawraps

 

Bereidingswijze:

. Verwarm de oven voor op 220 graden,

. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat.

. Rooster de paprika's 25-30 minuten tot het vel zwartgeblakerd is.

. Laat 15 minuten afkoelen in een pan met deksel of afgesloten kom.

. Snijd intussen de tenen knoflook.

. Snijd de helft van de rode ui grof en de rest in dunne halve ringen.

. Snijd het steeltje van de rode peper. Haveer de peper in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten.

. Snijd het vruchtvlees, van de peper, in stukjes.

. Verwijder het zwartgeblakerde vel van de paprika's en verwijder de zaadlijsten.

. Hou 1 eetlepel per 4 personen van de amandelen apart.

. Doe de paprika's, rode peper, gepelde tomaten, de helft van de knoflook, de helft van de olie en de rest van de amandelen in een hoge kom.

. Pureer met de staafmixer tot een saus.

. Spoel de bonen in een vergiet af onder koud water en laat goed uitlekken.

. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

. Verhit de rest van de olie in een braadpan.

. Voeg de rulstukjes, grof gesneden ui, limabonen, komijn- en gerookte paprikapoeder toe en bak 4 minuten op laag vuur.

. Voeg de rest van de knoflook, paprikasaus, tijm en spinazie in delen toe en laat 15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.

. Breng op smaak met peper en zout.

. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzing op de verpakking.

. Hak de achtergehouden amandelen grof .

. Schep de bonenstoof in 4  diepe borden.

. Garneer met de gehakte amandelen en halve uiringen.

. Serveer de stoof met de wraps ernaast.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: