Geplaatst op zondag 02 januari 2022 @ 14:57 , 98 keer bekeken
Banoffee pie
Ingredienten:
Voor de bodem:
. 75 gram amandelenen
. 200 gram havervlokken
. 60 ml kokosolie
. 2 eetlepels siroop ( dasdel, rijst, ahorn of maple )
. 2 eetlepels water
. 1 theelepel kaneel
Voor de karamel:
. 15 zachte medjool dadels
. 2 eetlepels notenpasta
. 1 eetlepel citroensap
. 1 eetlepel vanille extract
Voor de vulling:
. 2 blikjes kokosmelk ( niet de light variant )
. 2 bananen
. Karamel van hierboven
Bereidingseijze:
. Zet de blikjes kokosmelk een nachtje omgekeerd in de koelkast. Zo verzamelde room bovenaan het blikje en kan je deze er makkelijk af scheppen.
. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je bakblik (22 cm ) met bakpapier.
. Doe de amandelen in je keukenmachine en mix tot dat je kruimels overhoud.
. Doe vervolgens de andere ingrediënten voor de bodem toe en mix tot je een plakkerige deeg heb.
. Druk deze in een bakvorm en prik met een vork 5 keer in de bodem zodat deze niet bol komt te staan in de oven.
. Bak de bodem 12 minuten goudbruim. Hou de taart wel goed in de gaten, de ene oven gaat harder dan de andere.
. Maak nu de karamel. Mix in de keukenmachine de dadels met de notenpasta, citroensap en vanille ectract tot er geen klontjes meer inzitten.
. Schep het room van de kokosmelk (gebruik echt enkel de room anders lukt het niet om dit te kloppen ) en klopt dit met de handmixer op tot je slagroom hebt.
. Laat de bodem van de taart goed afkoelen. Leg hier plakjes banaan op, gevolgd door een laag karamel, de kokosslagroom en weer een laag banaden in plakkes.
. Versier met stukjes noot en vegan chocolade.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Wat is dit?
Of maak zelf een Clubs account aan: