Banoffee pie (vegan)

Geplaatst op zondag 02 januari 2022 @ 14:57 , 98 keer bekeken

Banoffee pie 

 

Ingredienten:

Voor de bodem:

. 75 gram amandelenen 

. 200 gram havervlokken 

. 60 ml kokosolie

. 2 eetlepels siroop ( dasdel, rijst, ahorn of maple )

. 2 eetlepels water

. 1 theelepel kaneel

 

Voor de karamel:

. 15 zachte medjool dadels

. 2 eetlepels notenpasta

. 1 eetlepel citroensap

. 1 eetlepel vanille extract

 

Voor de vulling:

. 2 blikjes kokosmelk ( niet de light variant )

. 2 bananen

. Karamel van hierboven

 

Bereidingseijze:

. Zet de blikjes kokosmelk een nachtje omgekeerd in de koelkast. Zo verzamelde room bovenaan het blikje en kan je deze er makkelijk af scheppen.

. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je bakblik (22 cm ) met bakpapier.

. Doe de amandelen in je keukenmachine en mix tot dat je kruimels overhoud.

. Doe vervolgens de andere ingrediënten voor de bodem toe en mix tot je een plakkerige deeg heb.

. Druk deze in een bakvorm en prik met een vork 5 keer in de bodem zodat deze niet bol komt te staan in de oven.

. Bak de bodem 12 minuten goudbruim. Hou de taart wel goed in de gaten, de ene oven gaat harder dan de andere.

. Maak nu de karamel. Mix in de keukenmachine de dadels met de notenpasta, citroensap en vanille ectract tot er geen klontjes meer inzitten.

. Schep het room van de kokosmelk  (gebruik echt enkel de room anders lukt het niet om dit te kloppen ) en klopt dit met de handmixer op tot je slagroom hebt.

. Laat de bodem van de taart goed afkoelen. Leg hier plakjes banaan op, gevolgd door een laag karamel, de kokosslagroom en weer een laag banaden in plakkes.

. Versier met stukjes noot en vegan chocolade.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: