Amandel-limoencury ( vegan)

Geplaatst op zaterdag 14 september 2019 @ 13:56 , 124 keer bekeken

Amandel-Limoencurry                        2-4 personen

 

Ingrediënten:

. duimgroot stukje verse gember

. 3 tenen knoflook

. 4 lente-uitjes

. 1 rode peper/ 1 theelepel chilivlokken

. 200 g paddenstoelen bv kastanjechampignons

. 1 courgette

. 1 rode paprika

. 200 g volkorencouscous/4 nestjes noedels (200g)

. 1 theelepel zeezout

. 3 eetlepels olie

. 1 blikje van 400 ml kokosmelk

. 2 eetlepels tamari

. sap van 1 citroen

. 3 eetlepels amandelpasta

. 2 eetlepels kerriepoeder

. 1 eetlepel ahornsiroop

. handje sugarsnaps/babyspinazie

. verse koriander en handje geschaafde amandelen

 

Bereidingswijze:

. Schil de gember, pel de knoflook en hak beide fijn. Hak de lente-ui en de rode peper fijn ( verwijder het zaad van de peper als je niet van scherp houdt ). Snijd de padenstoelen in hapklare stukjes en doe het zelfde met de courgette en de schoongemaakte rode paprika.

. Kook water voor de couscous/noedels.  Doe de couscous in een grote kom, voeg een snufje zout en een eetlepel olie toe en meng alles. Schenk er kokend water bij tot de couscous net onderstaat en laat hem 5 minuten staan, afgedekt met een bord. Gebruik je noedels, kook deze dan volgens de aanwijzing op de verpakking gaar, giet ze af en spoel ze af. 

. Doe 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of wok en zet deze op hoog vuur. Bak de gember, de knoflook, de lente-uitjes en de rode peper in de hete olie 2 minuten onder geregeld roeren.

. Doe nu de paddenstoelen, de courgette en de rode paprika met het zout erbij en bak alles onder geregeld roeren 3 minuten. Voeg de kokosmelk, de tamari en het limoensap toe en blijf geregeld roeren.

. Meng in een kom de amandelpasta met een vork met 150 ml kokend water. Voeg dit toe met de kerriepoeder en de ahornsiroop toe aan de pan ( de siroop brengt het scherpe van de peper en het kerriepoeder in balans ). Breng het mengsel aan de kook en lat het dan 3-5 minuten zachtjes pruttelen

. Snijd de sugarsnaps/spinazie in grove stukken en meng deze een minuuttje door de curry. Zet het vuur uit.

. Gebruik je couscous, werk deze dan met een vork even luchtig door. Hak de koriander grof. Doe in elke kom wat coscous/noedels en schep daar de curry op. Garneer het gerecht naar wens het koriander en amandelen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: